Dubbel kerstconcert met radio en TV opname van Kathedrale Cantorij

Op zondag 18 december 2016 zingt de kathedrale HH. Laurentius en Elisabeth Cantorij haar traditionele kerstconcert. De Cantorij biedt een sfeervol en afwisselend muzikaal programma. Er is ruimte voor kerstliederen van bekende componisten als Rutter, Mendelssohn, Reger, Couperin, Stainer en Taverner, maar er is ook volop gelegenheid tot samenzang met alle aanwezigen.

In de donkere dagen voor Kerstmis hebben mensen behoefte aan licht en aan warmte, aan hoop en vertrouwen. Luisteren naar beloftevolle woorden en muziek en het samen zingen van vertrouwde teksten en melodieën brengt harmonie en vrede onderling. Het geheel staat onder de vertrouwde leiding van dirigent Marc Schaap en de orgelbegeleiding is in handen van Aart de Kort.

Anders dan in andere jaren zijn er op zondag 18 december twee concerten:

Kathedrale Kerk HH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307, Rotterdam. Aanvang: 15:30 uur

Levensbron, Jan Luykenstraat 10, Ridderkerk. Aanvang: 19.30 uur

Radio en TV opname

In de Kathedraal maakt TV Open Rotterdam opnames en zendt dit elk uur uit vanaf zaterdag 24 december 18.00 uur tot en met zondag 25 december 18.00 uur (TV Ziggo 36 & KPN 636).

Radio Rijnmond zendt uit op vrijdag (11.00 – 12.00 uur) via Dwars door Rotterdam.

De toegang is gratis. Na afloop van het kerstconcert vindt er een deurcollecte plaats.

 

Meer weten over:

  • het lidmaatschap van de cantorij en van de interne zangopleiding?
  • over de CD ‘Musica in Passione Domini’ die de cantorij in 2015 uitbracht? (Genomineerd voor de “Zilveren Duif Awards” 2016!)

 

Kijk dan op: www.cantorijrotterdam.nl

 

Foto: Peter van Mulken