Agenda

Kerstviering voor dak- en thuislozen
19 december in Delft 

Het stadsdiaconaat in Delft en omstreken heeft op 19 december een speciale kerstviering voor dak- en thuislozen, verslaafden, ontheemden, ouderen, eenzamen en allen die het moeilijk hebben in en met de wereld. Daarmee willen zij een beetje licht brengen in het leven van hen die het moeilijk hebben in die donkere dagen voor Kerstmis, medemens zijn die de warmte van het eigen hart met anderen wil delen.

M25 werkt keihard mee aan deze bijzondere viering. Dan doen ze in samenwerking met de Kiwanis Club Delfts Blauw, het Leger des Heils en de kook-groep van de Samen Stadgenoot Maaltijdvieringen’. We willen die middag samen genieten van licht en warmte, van sfeer en Gods nabijheid en een voorschot nemen op het naderende hoogfeest van de geboorte van onze Heer en Verlosser, Jezus Christus. We willen elkaar als mens even vast¬houden in deze donkere tijd en de ander de hand reiken op weg naar Kerstmis.

De Kerstviering begint om 16.00 uur met een inloop. Om 17.45 uur zal de Kerstviering worden gehouden. Voorganger in deze viering is stadsdiaken Jan Lamberts. Voor de muziek in de viering zal worden gezorgd door een gelegenheidskoor onder leiding van Sonja Nowee, de muzikanten van de maaltijdvieringen en De Straatklinkers uit Amsterdam. Aansluitend aan de viering is er een groots Kerstdiner.

Voorafgaand aan de Kerstviering zal er vanaf 16.00 uur vóór de Maria van Jessekerk in het kader van de ‘Samen Stadgenoot Maaltijdvieringen’ warme anijsmelk en warme chocolademelk worden uitge¬deeld aan voorbijgangers en belangstel¬lenden. De Straatklinkers zullen het uitdelen van deze warme drankjes opluisteren met kerstliederen.
Voor inlichtingen kun je mailen naar jan.lamberts@rksd.nl of bellen: 06 – 218 17 519. Meer informatie vind je ook op www.rksd.nl.

WJD reunie
7 oktober in Zoetermeer 

Het is zover! De datum en locatie is bekend rondom de WJD-Reünie. in Zoetermeer. Het is op zondag 7 oktober 2012 van 14:00-17:00 uur in De Wijngaard (Moeder Teresasingel 100) te Zoetermeer. Wij vinden het in ieder geval erg leuk dat zo goed als iedereen die zich tot nu toe heeft opgegeven ook aan heeft gegeven dat hij/zij zou kunnen. Goed om te weten is dat deze kerk centraal gelegen is en dat het gemakkelijk met openbaar vervoer is te bereiken. Het station Zoetermeer is op loopafstand (15min) te bereiken. Klik hier door looproute naar De Wijngaard. Heb je nog niet ingeschreven, maar wil je wel deelnemen? Meld je hier dan nog even aan zodat we wel weten dat je komt. Ook kun je deze nieuwsbrief nog doorsturen naar alle andere bekende WJD-gangers die jij kent zodat we de groep kunnen uitbreiden.

Aanmelden voor de WJD-Reünie
Zet de activiteit in je eigen agenda

 

Zomerkampen

Het bisdom Rotterdam organiseert die zomerkampen voor jongens en meisjes in de leeftijden 8 – 12 jaar (landkamp), 13-14 jaar (sportkamp) en 15 – 17 jaar (ontdekkingskamp). De kampen zijn van zondagmiddag tot zaterdagmiddag. Op het kamp is alle ruimte voor sport en ontspanning, bezinning, elkaar leren kennen. Leiding is in handen van oud-deelnemers, theologiestudenten, een pastor.
Landkamp, Breda-Prinsenbeek 15 tot en met 21 juli 2012 – € 110
Sportkamp, Nootdorp                15 tot en met 21 juli 2012 – € 125
Ontdekkingskamp, Uden           15 tot en met 21 juli 2012 – € 130

Misdienaarsdag 2012: Het Licht doorgeven
1 september in Delft

Zaterdag 1 september 2012 zijn de misdienaars, acolieten en hun begeleiders welkom in Delft voor een diocesane dag met een afwisselend programma. Na de opening met zang en een presentatie zijn er workshops voor de verschillende leeftijdsgroepen. Ook voor de begeleiders is er een workshop. De middag wordt afgesloten met een Eucharistieviering waarin bisschop J.H.J. van den Hende zal voorgaan. Het jongerenkoor ‘Onderweg’ uit Papendrecht zingt tijdens de viering, waarin alle misdienaars en acolieten hun liturgische kleding zullen dragen.

Tijd: 12.30 – 16.30 uur
Locatie: Stanislascollege, Westplantsoen in Delft
Meer informatie in de flyer

 

M25 goes Rotterdam
23 september in Rotterdam

Ontmoetingsdag voor M25-groepen in het bisdom Rotterdam. Was je erbij, bij Highlands in 2009? Nu is het tijd voor een vervolg, een nieuwe samenkomst van M25 groepen in het bisdom Rotterdam en daarbuiten!
In gezamenlijkheid organiseren het bisdom Rotterdam, M25 Rotterdam en Stichting MARA een dag vol inspiratie en doe-dingen. Onder andere: battle om de M25 Wisseltrofee; M25 in actie; informatiemarkt; maaltijd voor dak en thuislozen.

Tijd : 13.30 – 20.00 uur
Plaats: diverse locaties in en rond de Hildegardiskerk, Rotterdam